Nature

nature2

Ierland staat onmiskenbaar bekend als een paradijs voor natuurliefhebbers. Met name in het westen vind je er een unieke combinatie van zand- en kalksteenbodem, veenland, meren en bossen.

Een immense diversiteit aan bloemen, struiken en bomen barst ieder jaar in bloeien uit. De invloed van de Golf Stroom met zijn warme, vochtige en ‘zachte’ luchtstroom en de kleine verschillen tussen zomer en winter temperatuur bevorderen de groei van enkele veel voorkomende plantensoorten, maar ook van meerdere soorten zeldzame flora. Geen wonder dat de lokale boeren iedere dag prijzen met “Wat een grandioze milde dag vandaag, god zij dank!”

nature1De diversiteit in het landschap biedt uitstekende schuilmogelijkheden en volop voedsel voor de grote verscheidenheid aan diersoorten. irish horse riding horseriding holidays ireland Veel voorkomende soorten zoals het hert, de vos, de haas en de fazant worden regelmatig gezien vanaf de paardenrug. Lastiger te ontdekken zijn de das en de wezel. Ierland’s uitgebreide vogelpopulatie is volop te bewonderen, waar u ook gaat. En als u geluk heeft ziet u zelfs enkele met uitsterven bedreigde soorten, zoals de berghoen. irish horse riding horseriding holidays ireland

Tot wel 30 soorten vlinders dansen in de lucht tijdens de zomers.

butterflyDe overvloed aan meren en rivieren in Ierland trekken jaarlijks vele vissers aan. In de warmte van de zomer zon, kunt u vaak de snoeken in het ondiepe water zien liggen. In de wildere wateren dagen de zalmen en forellen de vissers uit hun beste kunnen te tonen.

Het veen- of turflandschap is één van Ierland’s grootste aspecten; niet alleen als een belangrijke energiebron, maar ook als één van de laatste ongerepte gebieden. Het kan zeer moeilijk en zelfs gevaarlijk zijn deze gebieden te betreden, maar zolang u op de oude turfpaadjes blijft, zult u veilig zijn. Op sommige plaatsen ziet u nog Ieren met de hand turf steken in de velden.